dinsdag 19 januari 2010

HET THUISFRONT


Giri en Kapu hebben mij gevraagd om (on)regelmatig in deze blog als columnist op te treden. Zij waren een beetje vaag over de reden, maar ik vermoed dat dit het eerste teken is van premature heimwee. Rondtrekkend over de Argentijnse pampa, de Mongoolse steppen en de Siberische permafrost zullen zij verstoken zijn van nieuws uit het vaderland.
De plaatselijke kranten zijn toch lastig te lezen met alleen een boekje "wat en hoe in het Chinees" bij de hand. En CNN is ook niet overal te zien. Bovendien, zelfs bij CNN weten ze nauwelijks waar Belgie ligt ("Are you from Brussels ? Nice, I love Denmark")
En hoe kom je nu als Belg zes maanden door zonder te weten of Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV) is gesplitst of dat er weer nieuwe strapatsen zijn van Michel Daerden ?

De Nederlandse lezers van deze blog zijn nu waarschijnlijk in staat van verwarring.......

Maar voordat je BHV intikt in Google: NIET doen. Je krijgt dan 2 miljoen hits. En als je op Wikipedia kijkt: het artikel over de splitsing van BHV is langer dan het artikel over kernspliting. Dus als je als Nederlander niets begrijpt van BHV, geen nood. De meeste Belgen snappen er ook niets van.
De strapatsen van Michel Daerden zijn gemakkelijker: kijk maar even op YouTube en bedenk dan dat deze man minister is. Maar ja, met 6 regeringen (of zijn het er 7 ?) in dit land kan het zijn dat er wel eens een grappig typetje tussen zit.

Deze column zal onze wereldreizigers -en de Nederlandse lezers dus ook- daarom op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in Belgie.

Over een minuut of tien zijn Irma en Geert hier in Bekkevoort, de laatste halte voor Buenos Aires. Ze willen nog een keertje stamppot a la Mama eten voor ze vanavond in het vliegtuig stappen.

Da's dus het tweede teken van premature heimwee.

Het wordt nog wat met die reis..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten