woensdag 20 januari 2010

De eerste indrukken

We zijn in Buenos Aires, en we zijn net relaxed begonnen aan ons eerste Argentijnse biertje (Quilmes voor de kenners). Wat een contrast met afgelopen week:

Er komt heel wat bij kijken, zo een half jaar op reis vertrekken, en Kapu en ik liepen dan ook de afgelopen weken als 2 kippen zonder kop totaal organisatieloos door het huis te crossen. Alles wat Kapu ergens neerlegde om in te pakken, werd door mij steevast een seconde later verplaatst naar een totaal andere uithoek van het huis.

Vanalles diende nog geregeld te worden, het huis moest netjes opgeruimd, want er komen tijdelijk huurders in, en we moesten natuurlijk onze koffer pakken. Eindeloze discussies wierpen zich op over wat we wel en niet zouden meenemen. Ik wou absoluut niet teveel rommel meesleuren, maar uiteraard ga ik niet 6 maanden in afritsbroeken en sandalen rondlopen. Dus jurkjes en laarsjes en nog meer van dat moest allemaal mee.
Kapu vond dat dan weer een argument om zelf ook een hoop troep te mogen meenemen, kleren heeft ie niet zoveel nodig, en de ruimte die daarmee uitspaard wordt mocht ie dan wel opvullen met boeken, "Want ik lees graag als ik op reis ben". Toen uiteindelijk bleek dat we nog plek over hadden in beide koffers na het inpakken, werd de vrije ruimte aangevuld met nog meer boeken (onder mijn luid protest). Wat er met al die boeken gebeurde hebben jullie kunnen lezen in het vorige bericht.

En dan waren er nog de afscheidsfeestjes, naast het feit dat ze dodelijk zijn voor als je goed uitgerust op reis wilt vertrekken, brachten ze ons nog vanalles anders op. Zo kregen we een paar nuttige afscheidskadoos (super bedankt daarvoor iedereen!!!): euro's(erg handig in zuid amerika), een halve bankkaart, een champagnekroonkurk, een survivalgids voor stoere jongens met onder andere de hoofdstukken "Hoe voorkom je een aanval van een ijsbeer" (zeer nuttig op het zuidelijk halfrond) en "hoe overleef je kerst met familie" (verstop je achter de kerstboom), nog een boekje (met 399 tips van ervaren reizigers), en dan ook nog een amulet van de Heilige Christoffel(?) die ons moest beschermen tegen ongelukken op reis. Oh en last but not least onze mascotte Sabrina (een kleine pluche giraf).

Maar goed, we wijken af, Buenos Aires dus. Na een veel te lange - maar verder niet noemenswaardige - vliegreis hebben we een taxi genomen naar ons hotelletje in de wijk Palermo. Een leuke plek, aan het hotel is een gedeelde tuin/woonkamer/keuken, en elke dag mogen we gratis tangoles volgen. Verder zijn we vooral aan het bekomen van de lange reis, de jetlag (gelukkig maar 4 uur tijdsverschil) en het ondersteboven rondlopen op de wereldbol. Om dit zo aangenaam mogelijk te laten verlopen zijn we net een voorraadje bier, wijn, stokbrood, kaas, en worst gaan inslaan en hebben we ontdekt dat de Argentijnen nog niet veel voeling hebben met het concept ecologie. In totaal hebben we bij de plaatselijke supermarkt 11 producten gekocht, deze werden door de vriendelijke jongedame aan de kassa met een brede glimlach verpakt in maar liefst 6 verschillende plastic zakken.... tsjaa als de zak halfvol zit dan zit ie vol, oh en als je der een fles wijn instopt moet je er nog een tweede zakje omheen doen, want stel dat ie scheurt...
Kapu heeft intussen al 2x een compliment gehad omdat ie zo goed Spaans spreekt, hij ratelt maar door met iedereen, alsof ie nooit iets anders gedaan heeft.
De komende dagen gaan we Buenos Aires verder verkennen, dinsdag vliegen we naar het zuiden, naar El Calafate om van daaruit Patagoniƫ in te trekken.

2 opmerkingen:

 1. Enjoyed the photos at the airport; enjoying reading your adventures; will print for Tante Lies and will translate for Bill.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goede vlucht naar El Calafate!
  Nog geen fotookes gemaakt?
  Knufs
  LML

  BeantwoordenVerwijderen