zondag 11 augustus 2013

Under the bridge

Stockholm – de Zweedse hoofdstad – is gelegen op 14 rotsachtige eilanden die door middel van een spaghetti van bruggen en tunnels met mekaar verbonden zijn. Het is een prachtige stad, er is slechts  1 lelijke plek te bespeuren in het ganse centrum en daar hebben ze dan maar een husbilcamping van gemaakt (dat is zweeds voor mobilehomecamping). Als een stelletje zwervers onder de brug logeren we op een stoffige grintparking. Gelukkig zitten we echt wel knal in het centrum, wat veel goedmaakt.


We beginnen met het verplichte rondje sight seeing, hier zie je ons in het oude stadsdeel: Gamla Stan. Junibacken is een klein paradijs voor fans van Astrid Lindgren en andere Zweedse kinderauteurs. Ze hebben er taferelen uit de bekendste kinderboeken nagebouwd, waar kinderen lekker kunnen spelen.

Nog enkele hoogte- en dieptepunten van onze singht seeing tour: uitzicht vanop de brug,  wachten op de metro, het kak-gebouw, kindvriendelijk stockholm: buggy-parkeerplaatsen, oscar en het ijsje, bezoek van Elke (onze Zwederbelg die halftijds bij haar lief in Stockholm woont)Het openluchtmuseum Skansen werd gesticht in 1891 en is daarmee het oudste van de wereld. Hier werden zo’n 150 oude gebouwen uit heel Zweden opnieuw opgebouwd.  Ook is er een kleine dierentuin. Geert heeft er een tarantula geaaid (ik ben niet blijven kijken, dus verwacht geen foto’s) en Oscar een stenen schildpad. Ook lag er een berg aapjes. Verder hebben we er genoten van een terrasje en een middagdut.


Hoog tijd voor een prijsvraag (om de traditie van onze wereldreisblog in ere te houden): Wie onze hymer correct herkent op onderstaande foto krijgt een postkaart (deze keer niet uit een land naar keuze, u heeft niet te kiezen!)

En tot slot nog een bonusfoto voor alle bloedende grootouderharten:

1 opmerking:

  1. Te beginnen van vanonder: tweede rij, vierde te tellen vanaf links.
    En nu maar uitkijken naar die postkaart, maar ik denk dat ik jullie eerder zal zien dan de postkaart!
    Geniet van jullie laatste dagen, en een veilige en rustige terugreis gewenst!
    OML

    BeantwoordenVerwijderen