dinsdag 13 augustus 2013

Over de Oertijd, Oldtimers en Obstructies

Na vier dagen in de drukke grote stad is het hoog tijd om weer de natuur in te trekken. We rijden naar Tiveden nationaal park waar we gaan wandelen in een echt oerbos.

Het obligate zwempartijtje mag natuurlijk niet ontbreken.We passeren opnieuw het Gotakanaal, deze keer een stuk westelijker, we maken er een fietstochtje langs het water en bezoeken het mini-gotakanaal.
Als we na het fietsen terug naar de Hymer willen, blijkt ons kampeerplekje ineens geblokkeerd door een honderdtal oldtimers.
Er is zelfs een oldtimer-hymer


En een oldtimer-duplovliegtuig ;)


Even snel als al die auto’s gekomen zijn, verdwijnen ze weer en we hebben een rustige nacht.
We rijden naar het eiland Torso, gelegen in het grootste meer van Zweden. Via 'google maps' hebben we er een strandje ontdekt en daar willen we graag naartoe. Als we er bijna zijn, stuiten we op dit bord:


Het betekent zoiets als “Hier verderop kun je zwemmen, maar neem vooral niet je caravan mee want dat vinden we irritant, bovendien kun je niet doorrijden als je voertuig hoger is dan 2 meter want er staat een slagboom” Onze hymer is exact 3 meter hoog …

Na een bijna-echtscheidingssc√®ne (Geert: ”Flauwekul, ik rij door”, Giri: “Dat doe je niet! Denk eraan, het is de auto van mijn ouders! Straks rijden we ons nog vast!”) parkeren we ons bij een schattig kerkje en besluiten het laatste stukje per fiets af te leggen.


Tijdens Oscars middagdutje gaat Geert alvast de route naar het strand verkennen. Na een hafuurtje komt hij terug met een triomfantelijke blik en roept: “Er staan daar wel 3 Hymers geparkeerd”. Ook heeft ie een foto van de (opengeklapte) slagboom genomen, we kunnen er dus gewoon langs:


De echtscheidingspapieren zijn intussen opgestuurd… Gelukkig is het strandje schitterend:
’s Avonds heeft Geert een tafeltje gereserveerd in het havenrestaurantje waar we genieten van de ondergaande zon die in onze ogen schijntDe volgende dag verkennen we een ander strandje (ook weer met zo’n waarschuwingsbord en een nep-slagboom, Geert mag deze keer wel meteen van mij doorrijden) 
We beleven er een heerlijk dagje, maar in de late namiddag betrekt de hemel en belooft ons onweer! We besluiten veiliger oorden op te zoeken. Op naar de volgende bestemming!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten