zondag 11 augustus 2013

Mem en de gebroken sandaal

Alowa beste bloggerfans. Hier volgt een kort blogje over onze stop aan het Gotakanaal. 
Voor de geschiedenisadicten onder jullie lezers: Omdat de Zweden te lui waren om de hele tijd om hun land heen te varen om van Goteborg naar Stockholm te geraken, besloten ze een kanaal te graven dwars door Zweden, zodat het Kattegat en de Oostzee met mekaar verbonden werden. Het kanaal werd geopend in 1832.


We logeren in het pittoreske dorpje Söderkoping, dat wordt omschreven als het mooiste dorpje van de oostkust. We maken er een stadswandeling die helaas vroegtijdig onderbroken wordt door sandaalpech bij Geert.
De volgende nacht brengen we door in het gehucht met de tot de verbeelding sprekende naam "Mem". Hier start het Gotakanaal. Wij staan vlak tegenover de eerste sluis en zien de hele dag boten op- en neergaan.Onder de indruk van al die zeilschepen besluiten we dat onze hymer niet meer voldoet. We kopen de uitbreiding "Meren en zeeën" en installeren een heuse mast. Nu hebben we een amfibievoertuig!


Geert loopt intussen al enkele dagen rond in gesloten schoenen, en dit bij zomerse temperaturen. Je moet er maar eens op letten: Je ziet overal teenslippers te koop, behalve als je ze echt nodig hebt...
Winkel na winkel neemt de wanhoop toe, wat maakt dat Geert uiteindelijk overstag gaat voor onderstaand alternatief:

Hij loopt nu rond op bompa sandalen, Ozzie en ik doen alsof we hem niet kennen.

In de volgende blog kun je lezen over onze avonturen in Stockholm: een lange blog met veeel foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten