zaterdag 27 juli 2013

Vrouwenvoetbal

Onze volgende Deense stopplaats  is Niva. We staan er vlakbij de haven aan een prachtig strand.Van hieruit gaan we met de fiets naar Louisiana, een museum met een grote beeldentuin. En binnen is er moderne kunst. Hier zie je Kapu’s oog door een wand van geplooid plastic. Tsjaa…


Opvallend is hoe kindvriendelijk alles hier is: in het hele museum zijn hellende vlakken en liften zodat je overal met de koets (“de buggy” voor onze Nederlandse lezers) langs kunt. Ook is er een “kinderhoekje”: 4 grote zalen met voor elke leeftijd wat wils: knutselen, tekenen, een gigantische lego-kamer en een speelhoek voor peuters. Oscar en Geert zijn dol op het leeshoekje.


Intussen zijn we al een week onderweg. Hoog tijd dus om de boot te nemen naar Zweden. Ons reisdoel is een rondje Zuid-Zweden/Noorwegen. Omdat we onze reis zo goed als niet voorbereid hebben, en omdat Aardrijkskunde nooit een sterk punt geweest is, komen we er vrij laat achter dat Noorwegen eigenlijk best wel heel ver rijden is. Omdat we onze rijtijden wat proberen te beperken, en liever meer dan 1 nacht op hetzelfde plekje staan (dat is leuker voor bendelid nummer 3 a.k.a. "den ozzie") besluiten we Noorwegen te laten vallen en er een rondje Zuid-Zweden van te maken. We zullen er geen spijt van krijgen want het is er wondermooi en er valt van alles te beleven.

Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen, we beginnen bij het begin: Onze eerste stop op Zweedse bodem is het schiereiland Kullen in het Zuid-Westen, net boven de stad Helsingborg. We vinden een leuke camping in het groen, vlakbij de zee, om een paar daagjes te genieten van de mooie natuur.


We kijken er met afgunst naar nog grotere campers, verbeteren ons ruimtelijk inzicht door geconcentreerd puzzels te maken en genieten van een mooie wandeling.
Ook zijn we grote fan van het middagdutje.

Als we na een paar daagjes bijgeslapen zijn, zetten we koers richting Göteborg, de  op één na grootste stad van Zweden. Voordat we vertrekken bellen we nog even om een plaatsje op een camping te reserveren: “Hoezo alles bezet? Bij ALLE campings van de stad? Ja!” Er schijnt een soort Europees –of-weet-ik-veel-wat kampioenschap vrouwenvoetbal te zijn dat nog een week duurt en de hele stad is bedolven onder voetbalfanaten.
Wijselijk besluit ons team na een in spoed bijeengeroepen familieraad om compleet de andere richting op het rijden: We zetten koers naar het Zuid-Oostelijke Karlskrona, waar we terecht komen op een camping vol Hollanders. (nvdr: Of dat nou veel beter is dat vrouwenvoetbalfans?).

De camping is prachtig gelegen aan een meertje, waar we gaan roeien (lees: een half uur Oscar koekjes voeren om hem toch naar stil te laten zitten).  Ook bezoeken we een park waar we op speurtocht gaan naar elanden. Dat blijken best wel lelijke dieren te zijn.En ’s avonds is er een grillavond (een BBQ dus op zijn Vlaamsch) met de Hollanders op de camping, waar we leuke discussies voeren over welke voortent nou het beste is voor je caravan.
Onze volgende stop is het eiland Oland, daarover meer in een volgende blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten