dinsdag 2 juli 2013

De Grote Appel

New York New York...  Een verjaardagskadootje van Kapu voor Girima: een citytripje. Oscar mag een weekje bij de grootouders logeren en wij gaan nog eens de bloemekens buiten zetten.

Omdat we compleet gejetlagd zijn (6 uur tijdsverschil!)  en belabberd van de lange vlucht (7 uur en 55 minuten!) doen we het de eerste dag rustig aan. We beginnen met een boottochtje naar Staten Island - vanwaar we een 'million dollar view' hebben op de NYC skyline:'s Avonds ontdekken we een 'all-you-can-eat' Japans sushi restaurant... naar ons gevoel is het nu 3 uur 's nachts (de jetlag!), maar het smaakt opperbest. We doen net geen 'Sophietje'(*).

 


(*) Een Sophietje doen: Zegswijze genoemd naar een dame met een onvermoeibare eetlust. Wordt gebruikt wanneer een persoon 4 keer of meer opschept tijdens het avondeten.

We gaan de Rockefeller op - één van de hoogste skyscrapers in New York.


Een wandeling over The High Line - een oude verhoogde tramlijn omgevormd tot stadspark


Brooklyn Bridge by night


Aan het ontbijt - met Sabrina! - in een typisch Amerikaanse eettent: Snel, efficient én calorierijk.

                                         

Central ParkOp onze laatste avond komen we na een heerlijk diner in een gezellig Italiaans restaurantje...

... terecht in een idyllisch parkje, alwaar aan de vooravond van de Gay Pride zich hordes Lesbiennes ("Dykes" in het engels) uitleven in de fontein.
Na deze speciale avond is het bijna tijd om terug naar huis te vliegen. Sabrina en ik houden van cultuur, dus we gaan nog gauw even naar het MoMa (Museum of Modern Art). De schilderijen zijn echter maar simpeltjes:

En dan het vliegtuig op. Bye Bye New York - Scandinavië be prepared: We are coming!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten