woensdag 28 juli 2010

Business Time
Moskou is een bezige stad, het zal u vast niet verbazen. Eén klein detail echter: de temperatuur loopt hier al sinds enkele weken op tot ver in de dertig graden. Officieel werd op 24 juli een record van 36,7° gemeten, en wij zien een billboard waarop maar liefst 38° gemeten wordt.Omdat wij onze intussen omvangrijke fanclub niet willen teleurstellen met verhalen over wodka, borsch (de Russische nationale soep) en post-cold-war spionage-intriges trekken wij er ondanks de moordende hitte op uit en bezoeken wij de leuke plekjes van deze fantastische stad. Puffend genieten wij met volle teugen van de prachtige gebouwen, parkjes, standbeelden, lekker eten, ...
Het Rode Plein en het Kremlin


Fake Dimitri
Ooit, in de 16e eeuw, eiste een zekere Dimitri - een bastaardzoon van één van de Russische tsaars - na het overlijden van zijn vader de troon op. Toen men erachter kwam dat hij 'maar' een bastaardzoon was werd prompt het kanon (40-ton) aangerukt en werd Dimitri met zijn klikken en zijn klakken teruggeschoten naar de richting waar hij vandaan kwam. Delphine : je bent gewaarschuwd!

Dit is het bewuste kanon, dat in het Kremlin te bezichtigen is:


Nog een Kremlin, deze keer dat van Izmaylov, een wijk in het noord-oosten van Moskou:


Park Tsaritsino, het Versailles van MoskouEnkele andere merkwaardige kunstwerken:

Yulia (CS host) en Irma


Peter de Grote in zijn zeilboot


Museum of cosmonautics


Flight of the conchords
Lang geleden, in Chili toonde Haley ons dit filmpje van de Nieuw-Zeelandse band Flight of the conchords.

Intussen razend populair in de VS en Groot-Brittannië, en dankzij YouTube en uw bloggende, ontslagnemende wereldburgers nu al op uw schermpje. Opgelet: kan uw seksleven negatief beïnvloeden!

Maar goed: business time en dus tijd om weer naar huis te vliegen. De laatste etappe van ons round-the-world-ticket is Moskou-Londen-Brussel. Efficient zoals gebruikelijk zijn we netjes op tijd op de luchthaven en we worden daarvoor beloond met de droge mededeling van de British Airways-medewerkster dat we onze halve koffer moeten ompakken omdat de trolley 28kg weegt, de rugzak 17kg, en het maximumgewicht 23kg per persoon is. In een propvolle, 35-graden-warme en met zenuwachtige Russen gevulde luchthaventerminal ondernemen wij enkele hopeloze pogingen om dit harteloze bevel te omzeilen, tevergeefs.
In het vliegtuig is het dankzij de airco lekker fris, maar net als we op de runway staan meldt de kapitein ons dat we niet kunnen opstijgen wegens een oververhittingsmelding in het cargo-ruim van het vliegtuig. Ze vermoedt dat dit door de extreme hitte komt, maar moet dit uiteraard laten nakijken en dus vertrekken we met bijna drie uur vertraging naar Londen en missen onze aansluiting naar Brussel. Onze wereldreis wordt dus met 1 nacht verlengd in het door BA-betaalde en poepsjieke Renaissance-hotel van Heathrow.

Dos cervezas
Groot was onze verbazing toen we, eindelijk geland op de luchthaven van Zaventem, twee biertjes bestelden in het café. Door de lange vlucht was mijn snorhaar nogal gegroeid, en door vele maanden in zonnige contreien te vertoeven zien we allebei zo bruin als een Spanjaard. In een poging tot humor bestel ik dus : 'Dos cervezas por favor'. De ober vond het om voor ons geheel onduidelijke redenen niet erg grappig. Naderhand ontdekten we natuurlijk de monsterhit van Tom Waes en worden we geconfronteerd met de keiharde realiteit. We zijn terug in België.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten