woensdag 26 mei 2010

HET THUISFRONT NEEMT DE MACHT OVER: De WK-quiz

Beste bloglezers,

Op de redactie is een groot aantal klachten binnengekomen die allemaal betrekking hebben op de moeilijkheid van de door Geert en Irma gestelde vragen. Het begon nog met een redelijke doe-vraag over het bijeengooien van wat spinazie en kip (de zgn Kip Kapu). Maar al snel werd het een intellectueel hoogstandje met onmogelijke opgaven over “perched lakes” en rare plaatsnamen.

Hierdoor dreigt de blog een speeltuin voor de elite te worden ! Sommige fanatieke lezers zitten uren op internet en anderen gaan zelfs zover hoogleraren aan te schrijven !! Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft de Chinese overheid al ingegrepen waardoor onze wereldreizigers geen toegang meer hebben tot “hun” blog.

Voor het redactiebureau in Bekkevoort is het duidelijk: de macht moet overgenomen worden. Dit is het moment voor het lanceren van een WK-voetbal-quiz waarbij het niveau van de vragen is aangepast aan het gemiddeld IQ van de modale voetbalhooligan.

Hier de vraag:
De foto hieronder is deze week door de redactie gemaakt in een willekeurige straat alwaar de bewoners zich kennelijk voorbereiden op een plezierig WK-tournooi. De vraag is uiteraard: in welk land is deze foto gemaakt ?Hanneke, de assistente van de redactie assistent, kijkt over mijn schouder mee en zegt: “Dat is niet eerlijk voor de Belgen ! Die weten toch weinig van oranje vlaggetjes !!”.

Goed, hier dan een vraag voor de Belgische bloglezers. Welke Belg was jarenlang keeper bij Bayern-München en spreekt nog slechter Duits dan Louis van Gaal ? Als extra aanwijzing: de sympathieke krullenbol is nauwelijks onnozeler dan de rest van zijn familie. En gezamenlijk hebben ze een aardige bijverdienste als TV helden.

Het intellectuele nivo kennend van de bloglezers kan ik niet helemaal uitsluiten dat we meer dan één juiste oplossing binnenkrijgen. Daarom heeft de redactie een schiftingsvraag bedacht !
Over een paar weken is de WK finale. De vraag is NIET wie er dan tegen Nederland in het strijdperk treedt. Nee, de vraag heeft betrekking op het feit dat Irma en Geert dan ergens een kroeg met TV moeten vinden om de triomf van Oranje te volgen. In de Chinese Gobi ? De Mongoolse steppen ? De Siberische wouden of de Russische taïga ? De schiftingsvraag is uiteraard: WAAR zijn onze helden op de avond van de finale ? Het antwoord moet natuurlijk iets nauwkeuriger zijn dan “Siberië”, da’s wat ruim.

Dus pak allemaal je atlas of open google-earth en stuur een SMS met de juiste plaatsnaam naar Irma of Geert. Het kan weer een prachtige ansichtkaart opleveren !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten