woensdag 14 april 2010

Pannenkoeken met ijs

Over de westkust van het zuideiland kan ik kort zijn. We zijn er in een sneltreinvaart langs gereden want het is er non-stop bewolkt en geregeld gooit de hemel er een bak water naar beneden. Wij dachten dat het Nieuw Zeeland dat we tot nog toe gezien hadden leeg en verlaten was, maar dit slaat alles. Kapu rijdt en ik lees kaart, we passeren volgens de kaart vele dorpen maar als ik uit het raam van de auto kijk zie ik als ik geluk heb 1 of 2 huizen op de plaats waar volgens de kaart het dorp zou moeten zijn.
Kapu en Giri met hun racekar:

We stoppen voor een nacht in Punakaiki waar we de beroemde pancake rocks gaan bekijken: zoals de naam het al zegt zien ze eruit als een grote stapel versgebakken pannenkoeken. Niemand snapt helemaal hoe ze die vorm gekregen hebben, maar het zou iets met erosie te maken hebben van de zandlagen tussen de hardere steenlagen.
Als je geluk hebt zie je bij vloed het water als een geiser omhoog spuiten tussen de rotsen, helaas voor ons komt vandaag de wind uit de verkeerde richting, maar het blijft een mooi zicht.
Al onze foto's van deze rotsen zijn om een of andere reden spoorloos verdwenen, maar om jullie toch een idee van de omgeving te geven:

We rijden verder naar het zuiden en stoppen bij de Fox gletsjer. We willen een gletsjerwandeling maken maar het giet van de regen. Ook de weersverwachtingen voor de volgende dagen zijn oerslecht. We doen een poging om met de auto naar het uitkijkpunt van de gletsjer te rijden. Dit is ons uitzicht:
Toch houden we de moed erin:
De volgende morgen is het weer tegen alle verwachtingen in wat opgeklaard en we ondernemen poging 2, dit keer met een beter resultaat:
We wandelen tot vlakbij de gletsjer. Ondanks het bewolkte weer is het behoorlijk indrukwekkend om die enorme hoop ijs van hoog in de bergen tot in de smalle vallei naar beneden te zien komen. Bordjes waarschuwen ons voor vallende rotsblokken en vallende ijsbrokken.

We rijden van de westkust terug het binnenland in richting Wanaka. Onderweg heeft Geert een fotosessie met enkele plaatselijke schoonheden:
En we genieten van het betoverende landschap:

Tijd voor een paardrijritje in deze prachtige uitgestrekte heuvels:

Onze volgende stop is Arrowtown: een klein dorpje tussen Wanaka en Queenstown en een vroeger goudzoekersoord. Even denken we dat we weer in de Universal studio's in Los Angeles zitten: de hoofdstraat bestaat uit huisjes die zo als decor in een Western zouden kunnen dienen.
Vlakbij het dorp lopen de meest fantastische wandelroutes de bergen in.
Voor we doorrijden naar Queenstown gaan we nog even kijken bij de allereerste bungeejumpsite ter wereld.

Het materiaal ziet er goed uit:
En Giri checkt nog even de hoogte:
We passen toch maar deze keer. Geert heeft het al eerder gedaan en hier in Nieuw Zeeland is het dubbel zo duur. Ikzelf vind dat een heel goed excuus om ook maar niet te springen.
Onze reis gaat verder richting Queenstown, waar we logeren in het meest vreemde hostel ever.
Daarover meer in de volgende blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten