zondag 18 april 2010

Extra editie

Naar aanleiding van onze laatste avond in Sydney - een van de meest fantastische steden die wij de voorbije maanden mochten ontdekken en waarover later zeker meer - drinken en eten wij vanavond wijn en kangooroo-steak vanop de barbecue.

Eén van Roels (onze host en waarover later zeker ook meer) favoriete bezigheden is het VTM nieuws bekijken. Wij kijken mee: een beetje uit nostalgie en ook om een laatste opwelling van heimwee te onderdrukken. Wij vernemen de volgende hoofdpunten :

- dat John Cleese omwille van de vulkaanuitbarsting op Ijsland de taxi nam vanuit Noorwegen naar Brussel en razend was op de (vtm?) cameraploegen die hem achtervolgden;
- dat meisjes meer meehelpen bij het winkelen dan jongens;
- dat kinderen vandaag met hun knuffel naar het ziekenhuis in Antwerpen konden om de pluche kindervrienden te onderwerpen aan RX foto's en het ingipsen van ledematen;

maar vooral - en we vinden het toch echt verschrikkelijk dat we dit heuglijke fenomeen niet mogen meemaken : volgend week-end vindt de jaarlijkse mussentelling in Vlaanderen plaats.

Als dat geen nieuws is.

Wij overwogen nog eventjes om vervroegd terug te keren naar huis om deze hoogmis in eigen persoon te kunnen beleven, maar kozen er na lang beraad toch maar voor om een dagje op 't strand door te brengen, een fijne namiddag waarvan wij volgende beelden hebben:

Maar dat van die aswolk vinden we toch echt wel cool - wij zaten een paar maanden geleden ook in de gevolgen van een natuurramp, en vragen ons af welke gevolgen de aswolk in jouw dagelijks leven heeft. Laat jullie verhalen maar komen! En neen, we sturen jullie deze keer geen postkaart want die komt vanuit Australië toch niet aan zonder al die vliegtuigen.

ps. Omdat de vreemde chronologie van onze posts sommige volgers in verwarring zouden kunnen brengen: We zitten nu dus in Sydney. De resterende verhalen vanuit Nieuw-Zeeland houden jullie zeker nog te goed - computerproblemen en een erg onderontwikkelde internetcultuur in Nieuw-Zeeland weerhielden ons ervan om regelmatig te kunnen bloggen. In Australië maken we dat zeker goed: naar het schijnt kun je op elke Mc Donaldsparking gratis wifi ontvangen.

2 opmerkingen:

 1. Gevolg van de aswolk: een stralende blauwe hemel zonder...condensstrepen. Uniek.En natuurlijk, geen opstijgende vliegtuigen over ons hoofd.
  Frank.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor ons als reisagent heeft deze aswolk natuurlijk wel voor wat herrie gezorgd !!
  Wij zijn blij dat dit overgewaaid is...!
  Geniet nog van jullie tour, voor ons zal het in 2012 zijn !!
  Sandy & Dany

  BeantwoordenVerwijderen