maandag 22 maart 2010

Baywatch

Eerst en vooral, voor de fans van Kapu's fotografie: bij de vorige post over Valparaiso heb ik nog 2 extra foto's online gezet die ik door het internet geklungel niet eerder online kreeg.

Vetrekken uit Santiago blijkt nog een heel gedoe. De luchthaven is immers volledig onbruikbaar na de aardbeving, het gebouw is gloednieuw maar blijkbaar niet aardbevingsvrij ontworpen. De check in van bagage gebeurt daarom in tenten, en de wachtruimte is een afgezet stuk grond buiten, dat in een vorig leven een parkeerplaats was.
Ook onze vlucht naar Los Angeles verloopt niet geheel vlekkeloos
Just kidding, dit is een foto van de War of the Worlds set, de bekende rampenfilm met Tom Cruise. Die set is gelegen in de Universal Studio's, een filmstudiocomplex annex pretpark dat we bezoeken. De attracties en shows varieren van enorm dom (House of horrors - een soort van spookhuisdoolhof waar acteurs met nep-kettingzagen achter je aan lopen), tot minder dom (Shrek 4D - een 3D film waarbij ook de stoeltjes bewegen, en waar ze waterdruppels versproeien als er in de film iemand niest) tot hilarisch leuk (The Simpsons Ride).
The Simpsons Ride is de nieuwste attractie en ronduit spectaculair. Het is een soort van virtuele achtbaanrit waarbij het echt lijkt en voelt alsof je keihard naar beneden suist, ze gebruiken een enorm groot hol projectiescherm zodat 3D brillen niet eens nodig zijn, bewegende karretjes, geuraroma's enzovoort. Alles is supermooi afgewerkt en wachten wordt hierdoor zelfs leuk en entertainend.
Ook is er een studio tour, waar ze je in een soort van busje over het terrein rijden en je langs allerlei filmsets komt.
Voor de fans: Wisteria Lane is helaas vrij ontoegankelijk vermits er opnames bezig zijn :/ We vangen wel een glimp op van het huis van Gabrielle(?), in het echt staat het tegen een heuvel en is het omgeven door een hoop bomen.
En we ontmoeten nog meer beroemdheden:

In Los Angeles logeren we bij Lauren (een vriendin van Geert), haar vriend Steve, de hond 'DOG' (spreek uit dee-o-gee), een vriendelijke huisgenote, een boze huisgenote en haar hond Bailey die het leuk vindt om midden in de nacht op onze luchtmatras te springen (de hond, niet de huisgenote)
Lauren werkt als lifeguard op de reddingsboot van Venice Beach (Waar?). Iedereen herinnert zich nog wel de kwaliteitssoap 'Baywatch' met de rondborstige Pamela Anderson (Daar!)
Lauren heeft er net een 48uur shift opzitten en heeft een paar daagjes vrij: geen probleem dus om ons wat van de stad te laten.
We gaan naar het sterrenobservatorium: met uitzicht over de stad, de Hollywood sign en binnenin een museum waarin we onder andere leren dat Kapu en Giri samen 92.1 graden farenheit zijn:
We wandelen langs Venice Beach alwaar er een skateboardpark is en je op dubieuze wijze aan medicinale mariuana kunt geraken:
Een absoluut hoogtepunt is het Getty museum, het gebouw en de tuinen zijn eigenlijk nog indrukwekkender dan de uitgebreide collectie kunst binnenin (Van Gogh, Ensor, Monet, Manet, en nog een zooi veel oudere kunstwerken)
Uiteraard rijden we over Mulholland Dr, Sunset Bd en Hollywood Bd
Ook neemt Lauren ons mee naar haar werk, alwaar we een VIP ritje krijgen op één van de reddingsboten. We zijn nog geen 2 minuten vertrokken of ineens klinkt het op de radio "Jumper Santa Monica Pier". Eén of andere malloot is dus van de pier gesprongen en onze boot gaat ineens met een rotvaart die richting uit. Het is nogal winderig met dus hoge golven op volle zee en we vliegen sommige stukjes letterlijk door de lucht. Bij de pier aangekomen blijkt de jumper al uit het water gevist te zijn door Pamela en we kunnen dus rustig terug naar de haven varen.
Dan vraagt meneer Baywatch of ik zin heb om de boot te besturen...

En even later mag ook Geert zich laten gaan
Tot hier dit beknopt verslag van onze avonturen in Los Angeles, moge het internet ons gezegend zijn, dan zullen vele verhalen uit Nieuw Zeeland weldra volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten