donderdag 11 februari 2010

Kip Kapu

Ziehier het recept van een gerechtje dat ik vandaag voor ons klaarmaakte in Casa Azul, onze slaapplaats in Puerto Varas, Chile. Het gerecht heeft de niet geheel ontoepasselijke naam Kip Kapu en het is eigenlijk een pasta met kip en spinazie.

Benodigdheden voor 2 personen
- 300 gram kipfilet
- 250 gram penne
- 500 gram *verse* spinazie
- 4 teentjes fijngehakte knoflook
- 100 gram geraspte kaas
- peper, zout, olijfolie
- half blokje kipbouillon, opgelost in een bodempje water

Bereiding
- Was de spinaziebladeren en kook ze plat gedurende een minuut of tien. Als het echt spinazie was, blijft er van de 500 gram slechts een handjevol over ...

- Laat de gesmolten spinazie afkoelen en uitlekken in een vergiet.

- Snij de kipfilets fijn in lange reepjes van ongeveer een vinger dik en bak ze gedurende vijf minuten in olijfolie in de wok op een hoog vuur. Kruid alvast met wat zout en peper en voeg tijdens de laatste twee minuten de fijngesneden knoflook toe.

- Breng de pasta aan de kook tot die al dente is.

- Hak, terwijl de pasta kookt, de spinazie fijn en meng deze met de gebakken kipstukjes en de bouillon. Breng alles terug op temperatuur.

- Serveer de pasta, daarop het spinazie/kip-mengsel en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.

Wij vergaten uiteraard niet om er een flesje ijskoude Chileense Chardonnay bij te kraken...

Zullen we dan maar eens een prijsvraag organiseren? Al wie ons een foto van een bord Kip Kapu opstuurt krijgt een postkaart terug uit een land naar keuze. Wij zorgen dan bovendien dat jouw culinair hoogstandje vereeuwigd wordt op deze intussen razend populaire en wereldberoemde blog ...

Smakelijk en hop hop, naar de winkel ;-)

1 opmerking:

  1. Het was heerlijk maar wel een beetje "vullend".
    Als jullie dit elke week eten, dan wordt het bijbetalen op de luchthaven wegens overgewicht.

    Nu wachten we op jullie recept voor Gyros Girima

    BeantwoordenVerwijderen