vrijdag 19 februari 2010

Kip Kapu : de inzendingen

Vlaanderen en Nederland sloeg massaal aan het Kip Kapuën de voorbije week.

Een inzending van De Post-collega Jean-Philippe (beroep: informaticus), waar we helaas strafpunten moeten toekennen voor het gebruik van tagliattelle in plaats van penne. De begeleidende wijn gaat al in de goede richting : Sauvignon Blanc is geen Chardonnay maar de jury keurt het goed. Jean-Philippe krijgt daarentegen wel de eerste prijs in de categorie 'tafelschikking':
Proficiat Jean-Philippe, je krijgt een postkaart toegestuurd uit een land naar keuze. Gelieve dringend de redactie te contacteren en uw adresgegevens door te sturen.

Dan een inzending uit Scherpenheuvel, van de nog ongetrouwde jongedames en tevens gezusters Annelies en Sarah (beroep: beiden student), die in de categorie 'origineelste outfit' de concurrentie mijlenver achter zich laten, maar waar we toch een strafpunt toekennen voor Sarah, wiens mes en vork foutief op de tafel zijn aangebracht, en voor Annelies, die water drinkt in plaats van Chardonnay-wijn:
Proficiat Annelies en Sarah, jullie krijgen een postkaart toegestuurd uit een land naar keuze. Gelieve dringend de redactie te contacteren en jullie adresgegevens door te sturen.

We blijven in de marginale driehoek en ontvingen deze bijzonder fraaie inzending uit Bekkevoort van Hanneke (beroep: onbekend) en Martin (beroep: student). Zij slagen er als enige deelnemers in om de pasta perfect 'al dente' klaar te maken, waar geen enkele andere kandidaat tot nog toe in geslaagd is. Toch ook hier een strafpunt wegens de foute interpretatie van het begrip witte wijn:
Proficiat Hanneke en Martin. Wij sturen jullie een postkaart uit Nieuw-Zeeland, hou jullie postbus alvast in de gaten ...

Wij maakten ook nog eens een Kip Kapu voor onze CouchSurfing-vrienden uit Pucón:
Het gerecht viel hier erg in de smaak en nieuwe inzendingen zijn nog steeds welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten