vrijdag 19 februari 2010

Het Thuisfront. Ze gaan vallen

Nee, niet ONZE jongens en meisjes in Vancouver. Die doen het prima, want WE staan al op drie plakken. De Belgische deelnemers heb ik niet zo nauw gevolgd, maar ik hoorde dat de kunstrijder als 17de is geëindigd. Toch mooi drie plaatsen beter dan ik op deze blog had voorspeld.

Van de andere kant, de Belgen hebben wel de gecomebackte (hoe schrijf je dat ?) ballenmepsters Kim en Justin. En daar moeten wij Ollanders vol jaloezie en zwijgend passen. En ook Tia heeft haar terugkeer aangekondigd (wereldnieuws !). Voor de Ollanders: da’s een tante Sidonia look-alike die heel hoog kan springen.

Nee, wie gaan vallen, of beter, WAT gaat vallen is de regering. In Nederland. Ze gaan struikelen over “Uruzgan”. Dat is een provincie in Afganistan waar het roemrijke Nederlandse leger opbouwwerk doet. Hoe je dat precies moet doen met bommen en granaten is niet helemaal duidelijk en daarom wil de helft van de regering dat de troepen verdwijnen. Helaas wil de andere helft dat niet, dus dat wordt crashen. Nederlanders kunnen namelijk geen Belgisch compromis vinden. Dat zijn allemaal Prinzipienreiters . Vandaag wordt nog vergaderd, maar dat wordt niks.

Nee, dan de Belgen. Die stuurden als ondersteuning voor de oorlog in Irak een mijnenveger (sluw!). Hoe je mijnen veegt in de woestijn is nooit duidelijk geworden want het schip kreeg onderweg naar het strijdtoneel motorpech (nog sluwer !!). Dus bij aankomst was de oorlog al een maand voorbij. Maar zo slim zijn ze daar in Den Haag niet.

Dus Irma: je moet er rekening mee houden dat de majesteit in je oude vaderland binnenkort zonder regering zit.

Na rijp beraad (ik zit aan mijn derde glas), heb ik een oplossing gevonden voor Bea. Ze moet gewoon haar collega Albert in Laken bellen. Toen de Belgen een maand geleden teveel gevangenen hadden en wij een paar cellen teveel is er een deal gemaakt: nu logeren een aantal Belgische gevangenen in Tilburg. (Een soort van CouchSurfing zoals jullie dat in de blog noemen).

Welnu, de majesteiten moeten gewoon een nieuwe deal maken: Bea heeft geen ministers meer, maar Albert heeft er met zijn zes regeringen 61. Dan moeten er toch voldoende ministers in Belgie zijn die graag een paar jaar de zaken in Den Haag gaan overnemen ?

Michel Daerden als minister-president ad-interim in Nederland ! Dan wordt het na het saaie tijdperk van Jan Peter weer eens gezellig in de Tweede kamer. Natuurlijk, Michel zal eraan moeten wennen dat er dan geen lunches meer zijn in de Comme Chez Soi. Hooguit een broodje kroket in de kantine. Maar uit goodwill kunnen we er misschien een flesje Hollandse jenever bijdoen. Dat smaakt na het vijfde glaasje prima.

Als iemand het email adres van Bea kent (beatrix@oranje.nl ?), stuur het adres van deze blog dan snel naar haar door. Dan kan ze mijn Gouden Tip oppakken.

Ik verwacht binnenkort een lintje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten